Plato viert feest: 40 jaar gemengde vrijmetselarij in Den Haag!

Bescheiden zijn ze wel, de harde werkers (m/v) van Loge Plato in Den Haag. Op haar eigen website is er niets  over te vinden. Dat is niet erg, sterker nog, het siert de fraaie vereniging van broeders en zusters (zo noemen vrijmetselaars elkaar). En aan die bescheidenheid werken wij graag mee, behalve  als er zoiets moois is te vieren als een veertig jarig jubileum. Dat heeft men daar overigens goed begrepen: er is gefeest, met belangstellenden en met veel gelieerde vrijmetselaarsloges. Veertig jaar…

1972, een jaar met evenzoveel gebeurtenissen: President Nixon kondigt in San Clemente, Californië, de ontwikkeling aan van een herbruikbaar ruimteveer: hetSpaceshuttleprogrammaThe Godfather gaat in New York in première. De Apollo 16 wordt gelanceerd voor een reis naar de maan. Het is de een na laatste missie van het Apolloprogrammawaarbij op de maan wordt geland. In de nacht van 17 juni belt de nachtwaker Wills, te Washington D.C., de politie op, om te melden dat vijf inbrekers op het hoofdkwartier van de democratische partij zitten. Ze worden aangehouden. Daarmee start het bekende Watergate-schandaal, dat leidt tot het gedwongen voortijdig ontslag van president Nixon, twee jaar later.Radio Veronica verhuist van 192 naar 538 meter in de middengolf. De zeezender is nu in vrijwel heel Nederland goed te ontvangen.Met de terugkeer van Apollo 17 op aarde komt er een einde aan het Apolloprogramma. De astronauten Cernan en Schmitt zijn vooralsnog de laatste mensen op de maan en zelfs de laatsten die ontsnapten aan de aardse zwaartekracht. In Reykjavik vindt de tweekamp om het wereldkampioenschap schaken plaats. Bobby Fischer verslaat Boris Spasski.

Terug naar de harde werkers in Den Haag, dat bescheiden volk van Plato. Wij feliciteren ze van harte. Veertig jaar is warempel een mijlpaal. Volhardend en bescheiden ligt daar altijd een mooi fundament voor een even fraaie toekomst. Het is hun gegund. Ik wens hen van harte toe dat het licht van de werkzaamheden van Plato blijvend mag schijnen op even zovelen die zich direct of indirect door (de) vrijmetselarij laten inspireren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s